YILDIZLAR NASIL FARKLI RENKLERE SAHİP OLURLAR?

Gökteki ihtişamlı görüntüleri sebebiyle yıldızlara sürekli farklı anlamlar yüklenir.  Uzayda bulutsu ismiyle bilinen yıldızlar, yüksek sıcaklığa sahip gaz ve toz bulutun bir araya gelerek inanılmaz derecede sıkışmasıyla meydana gelmektedir. Oldukça yüksek sıcak gaz kütlelerine sahip olan yıldızların, dünyadan çok daha büyük kütleleri bulunmaktadır.

Farklı boyutlara ve farklı renklere sahip olan yıldızlardan bazıları, sürekli olarak renk değiştirirler ve yanıp sönerek dikkatimizi çekerler. Canlı varlıklar olmasalar dahi canlı varlıkların özelliklerini göstererek, tıpkı canlılar gibi doğup belli bir oranda büyürler ve sonunda ölürler. Değişik renkler üzerinden farklılık göstererek ölüm sürecine giren yıldızlar, yüksek oranda bir patlama seviyesiyle parçaları uzayda dağılır.

Doğumlarından itibaren yıldızlar büyürken farklı renkler alırlar. Yıldızların aldığı renkler doğrudan Güneş’in sıcaklığına bağlıdır. En yüksek sıcaklığa ulaşmış yıldızlar; beyaz ve mavidir. Orta sıcaklıktaki Güneş gibi yıldızlar ise sarıdır. Soğuk yıldızlar ise kırmızı olarak bilinir. Ancak ifade etmek gerekir ki gökyüzündeki yıldızların hepsi birbirinden farklıdır ve hiçbiri birkaç saniyede renk değişimi yapabilecek bir yapıya sahip değildir.

BM Dergi

Öncekini Oku

GOOGLE, BEYİN İÇ BAĞLANTILARINI GÖSTEREN EN DETAYLI 3D HARİTAYI YAYINLADI!

Sonrakini Oku

AYA İLK NAKLİYAT 2022’DE

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.